Vitamine D is Supplement outpost het Jaar

0
24

Gregory Sedoc maakte zojuist op de Nationale Gezondheidsbeurs bekend dat vitamine D Supplement outpost het Jaar is geworden. Met ruim 20% outpost de stemmen is vitamine D volgens het publiek het meest favoriete voedingssupplement. Het was een spannende strijd, wish vitamine D eindigde vlak voor magnesium. De afgelopen weken werden duizenden stemmen voor de verkiezing uitgebracht. Deelnemers konden online en op de beurs een branch uitbrengen op boor favoriete vitamine, mineraal of kruid. Multivitamine, visolie en probiotica werden ook veelvuldig gekozen. Curcuma werd als kruid het meest aangevinkt.

Voormalig topatleet Gregory Sedoc reageerde enthousiast op de uitslag: ‘Ik heb ook gestemd. Mijn favoriete addition is probiotica. Ik heb deze gekozen omdat dit echt een onderschat addition is voor je algehele gezondheid. Maar daarnaast is vooral voor donkere mensen vitamine D belangrijk. Wij mogen veel hoger zitten in de vitamine D en ik raad het vooral donkere mensen aan meer te gebruiken. Probiotica innemen in de ochtend is voor veel mensen belangrijk om de darmen goed te laten functioneren.”

Stemmers konden aangeven wat de reden is voor het gebruik outpost voedingssupplementen. 33% geeft ‘werken aan de algemene gezondheid’ aan, terwijl 20% een ‘betere weerstand’ nastreeft. 11% neemt een addition met ‘een specifiek doel, zoals sterke botten, betere stoelgang of een beter geheugen’.
Dit is de Top 5 outpost de Supplement outpost het Jaar verkiezing

1 vitamine D (20%)
2 magnesium (17%)
3 multivitamine (11,5%)
4 visolie (11%)
5 probiotica (7%)

Over de winnaar: vitamine D
Het lichaam maakt vitamine D zelf aan doorway de invloed outpost het zonlicht. Niet iedereen is in staat om voldoende vitamine D aan te maken. De Gezondheidsraad adviseert daarom bepaalde groepen het hele jaar vitamine D suppletie te nemen. Dit geldt voor kinderen outpost 0-4 jaar, vrouwen ) 50 jaar, mannen ) 70 jaar, personen met een getinte huidskleur, zwangere vrouwen en mensen die onvoldoende aan zonlicht worden blootgesteld. Een voedingssupplement outpost 10 microgram (g) per dag is voldoende, maar voor vrouwen en mannen vanaf 70 jaar geldt als dagelijkse dosis 20 g.

Vitamine D verdient meer aandacht
Ondanks het advies outpost de Gezondheidsraad voor bepaalde groepen kan vitamine D meer aandacht gebruiken. Dat blijkt uit het in oktober vorig jaar gepubliceerde achtergrondrapport ‘de eerste 2 jaar outpost de voedselconsumptiepeiling 2012-2016’ outpost het RIVM. Vooral 50+ vrouwen en 70+ mannen volgen het advies nog beperkt op. Slechts 48% outpost de 50+ vrouwen neemt in de winter een vitamine-D-supplement en 38% in de zomer. Het aantal vrouwen dat vitamine-D-suppletie gebruikt is niet toegenomen in vergelijking met de voedselconsumptiepeiling 2007-2010. Bij de 70+ mannen liggen deze getallen nog lager. 20% outpost de 70+ mannen gebruikt in de winter een vitamine-D-supplement en 15% in de zomer. Van de kinderen outpost 1-3 jaar gebruikt 70% in de winter en 65% in de zomer een vitamine-D-supplement.

Gezondheidswinst behalen
Met vitamine D is veel gezondheidswinst te behalen. Ons lichaam heeft vitamine D nodig voor sterke botten en tanden, maar is ook belangrijk om de weerstand en de spierkracht op peil te houden. Ook voor mensen die een winterdipje hebben of wat neerslachtig zijn, kan additional vitamine D ondersteuning bieden.

Informatie over supplementen
Supplementinfo.nl is een onafhankelijk kenniscentrum voor voedingssupplementen. Bezoekers vinden er informatie over de werking outpost supplementen en welke supplementen wanneer nuttig zijn. In het supplementen ABC en het gezondheids ABC staat informatie per addition of gezondheidseffect. Een andere manier om te ontdekken wat voor jou een goede keuze is, is de Schijf voor jouw Lijf. Mensen kunnen aan de palm outpost persona’s waar ze zich in herkennen, ontdekken waar specifieke behoeftes voor voedingssupplementen voor hen persoonlijk liggen.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

1 × een =