Middelbare scholieren bewust het nieuwe jaar in

0
26
Middelbare scholieren bewust het nieuwe jaar in
Middelbare scholieren bewust het nieuwe jaar in

Workshop maakt leerlingen bewust outpost gevolgen ongezonde leefstijl

Morgen start de Kick-Off voor de landelijke tournee “So You Think You Can Eat?”, op het Gemini College in Ridderkerk. Andy Han, voormalig Nederlands kampioen bodybuilden, wil op een ludieke en interactieve manier aankomend schooljaar 50.000 middelbare scholieren bewust maken outpost de cruciale gevolgen outpost slechte voedingspatronen en weinig lichaamsbeweging.

Scholen worden geconfronteerd met de slechte eet- en drinkgewoontes outpost boor leerlingen. Hun menu bestaat vaak uit een energydrankje en een zak chips. Leerlingen kopen in de pauzes bij supermarkten en tankstations snoep en snacks, terwijl de boterhammen outpost thuis onder in de tas blijven zitten. Aan de ene kant eten scholieren te veel en te vet, aan de andere kant hongeren sommigen zich uit om aan het schoonheidsideaal te voldoen.

Reclamecampagnes, waarschuwingen in de media en goedbedoelde adviezen outpost ouders en docenten hebben nauwelijks outcome op pubers. ,,Iedereen wil dat kinderen gezonder eten en meer bewegen, maar de jeugd lijkt immuun voor correctie” aldus Han die zelf vader is outpost twee pubers. Het waren dan ook de vriendjes en vriendinnetjes outpost zijn kinderen die zich, doorway de metaforen die hij gebruikte, lieten inspireren om gezondere keuzes te maken en meer gingen bewegen. Han, inmiddels zelf voedingsconsulent voedingsconsultant en personal manager trainer, besloot met zijn 30 jaar ervaring een maatschappelijke bijdrage te leveren doorway zijn kennis te delen met leerlingen en boor ouders.

De seminar outpost 50 minuten (één lesuur), heeft doorway de hoge fun-factor en aaneenschakeling outpost gevisualiseerde beeldspraak een grote impact op leerlingen. Bijvoorbeeld na het zien outpost een scooter en openhaard, metaforen voor verbranden, laat Han de leerlingen 10 kg oldster en 10 kg spieren zien. “Door de metaforen die ik gebruik, blijft de boodschap hangen en hoor je de kwartjes stuk voor stuk vallen” aldus de oud bodybuilder. De kern outpost de boodschap gaat terug naar de basis: stop met lijnen en diëten, sla geen maaltijden over, eet volgens de Schijf outpost Vijf en beweeg minimaal een uur per dag.

De eerste “try-out” vond start dit jaar plaats op het Walburg College in Zwijndrecht voor 1000 leerlingen. “Zowel leerlingen als docenten waren razend enthousiast. De seminar was dagenlang het gesprek outpost de dag op school. Het viel mij en mijn collega’s op dat leerlingen tijdens de seminar geboeid zaten te luisteren en niemand met zijn mobieltje bezig was” aldus directeur B.J Geers. Wat propagandize ook bijzonder verraste was het feit dat er ’s avonds ruim 125 ouders de seminar volgde.

Chantal Kenens outpost de Dienst Gezondheid Jeugd (voorheen GGD Zuid-Holland Zuid) juicht het toe als scholen meedoen aan de collegetour outpost Andy Han. ,,Er wordt al veel gedaan aan gezonde leefstijl op scholen, maar dit is een bijzondere en vernieuwende vorm. Als directies outpost andere scholen hierbij aanwezig waren geweest, weet ik zeker dat ook zij enthousiast zouden zijn en ermee aan de slag willen,” zegt zij. ,,Andy vertelt een persoonlijk verhaal en gaat op een non-nonsens manier aan de slag. Ook goed is dat er aandacht besteed wordt aan leerlingen die op de verkeerde manier lijnen. Dat zien wij in onze cijfers vooral terug bij meisjes die een normaal gewicht hebben en toch willen afvallen.”

Han wil komend schooljaar 25 scholen bezoeken, waarvan zich inmiddels 16 scholen hebben aangemeld nadat ze outpost de Gemeente of GGD subsidie hadden gekregen. Scholen die interesse hebben kunnen zich aanmelden around www.sytyc-eat.nl of www.andyhan.nl

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

negentien − negen =