Klinisch bewezen dat L. reuteri van Nutraceutix het insulinemetabolisme van de darmen reguleert No ratings yet.

0
11290

REDMOND, Washington, 29 juli 2015 /PRNewswire/ — Uit een onderzoek van het German Diabetes Center is gebleken dat een dagelijkse inname van L. reuteri probiotica van Nutraceutix de microflora in de darmen verrijkt en de productie reguleert van eiwitfactoren in de darmen die zorgen voor een vergrote afscheiding van insuline. In het onderzoek werd dagelijks de L. reuteri stam (ATCC stam SD-5865) in tabletvorm toegediend, met behulp van de gepatenteerde BIO-tract® toedieningstechnolgie, waarmee levende probiotica worden beschermd tegen maagzuur, in de gang naar het darmkanaal.

Logo – http://photos.prnewswire.com/prnh/20111006/SF81647LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20111006/SF81647LOGO]

Het gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde onderzoek vergelijkt afscheiding van insuline, C-peptide, en van proglucagon-afgeleide peptiden en beta-celfunctie van de pancreas in glucose-gestimuleerde niet-diabetische deelnemers om het incretine-effect te meten. Deelnemers namen dagelijks proglucagon-afgeleide L. reuteri- of placebo-tabletten, gedurende vier weken. Mensen die de L. reuteri innamen hadden een verhoging van glucose-gestimuleerde insuline-afscheiding van 49%, afscheiding van C-peptide was verhoogd met 55%, vrijgave van GLP-1 met 76%, en van GLP-2 met 43%, samen met een verandering in de beta-celfunctie in vergelijking met mensen die het placebo kregen. In een hieraan verbonden presentatie bij de American Diabetes Association concludeerde de hoofdwetenschapper van het onderzoek dat “behandeling met probiotica de incretine-gemedieerde beta-celfunctie zou kunnen verbeteren, hetgeen de behandeling van glucose-intolerantie of type-2 diabetes ten goede zou kunnen komen.”

Er werd voor en na het onderzoek bij de deelnemers aan het onderzoek een uitgebreide samenstellingsanalyse gedaan van de darmflora. Na het onderzoek hadden alle deelnemers die de L. reuteri BIO-tract tabletten innamen waarneembaar L. reuteri in hun ontlasting, terwijl de onderzochte populatie van de placebogroep dit niet had. Geen van de deelnemers rapporteerde bijwerkingen.

Dit onderzoeksartikel werd online gepubliceerd, met aanvullende data, op de American Diabetes Association® (ADA) Diabetes Care® website in juni 2015, doi: 10.2337/dc14-2690. De presentatie waarnaar verwezen wordt werd gehouden op de 72e Scientific Sessions van de ADA, Philadelphia, PA, in juni 2012. Een webcast van de presentatie is te vinden op de website professional.diabetes.org.

Nutraceutix is een geregistreerde GMP contractfabrikant van probiotica in bulkpoeder en in standaard en geavanceerde capsules en tabletvormen. De BIO-tract technologie van Nutraceutix wordt beschermd door de Amerikaanse patenten nrs. 8.540.980 en 8.007.777, en meer dan 30 internationale patenten.

Disclaimer: BIO-tract is een geregistreerd handelsmerk van Nutraceutix. Nutraceutix is niet verbonden aan de American Diabetes Association. De American Diabetes Association® en Diabetes Care® zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren. Met het gebruik ervan wordt geen verband met of goedkeuring door hen gesuggereerd.

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20111006/SF81647LOGO


Nutraceutix


CONTACT: CONTACTPERSOON: Nutraceutix, +1-800-548-3222, www.nutraceutix.com


Web site: http://www.nutraceutix.com/

Please rate this